Česká restaurace Penzion Ovčárna: Kde se potkává tradice a atmosféra
Penzion Ovčárna, situovaný na malebném místě Svatého Hostýna, je známý svou útulnou atmosférou a pestrou nabídkou stravování. Je ideálním místem jak pro jednotlivce, tak pro skupiny, které hledají příjemné posezení a dobré jídlo.
Venkovní posezení a dostupnost služeb
Restaurace nabízí venkovní posezení v krásném prostředí, kde si návštěvníci mohou vychutnat oběd nebo večeři při pohledu na okolní přírodu. Bezbariérové posezení a přístup k toaletám zajišťují pohodlí pro všechny hosty. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny speciální dětské menu, což dělá tuto restauraci vhodnou pro děti. Navíc, psům je vstup povolen, což potěší majitele domácích mazlíčků.
Platby a rozmanitost nabídky
Penzion Ovčárna přijímá platby kreditními kartami, debetními kartami a nově i NFC platby, což zjednodušuje proces placení pro hosty. Ceny jsou dostupné a rozumné, s možností výběru z tradičních českých jídel.
Poděkování za úžasný zážitek
Někteří návštěvníci sdíleli pozitivní zkušenosti s rychlou a příjemnou obsluhou, která dokáže uspokojit i v nejrušnějších časech. "Obsluha byla usměvavá a jídlo výborné," psal jeden z hostů, zatímco jiný zmínil, že „pivo Zubr bylo okamžitě na stole a jídlo bylo také vynikající“.
Co ale zlepšit?
I přes pozitivní hodnocení se objevují i kritiky. Někteří hosté upozornili na průměrnou chuť jídla a nezkušenost personálu, což může ovlivnit celkový zážitek. Například, recenze hovořila o tom, že “čekání na jídlo bylo delší a některé pokrmy byly podprůměrné”.
Závěr
Penzion Ovčárna na Svatém Hostýně je místem, kde se setkává domácí kuchyně s krásnou přírodou. I přes občasné nedostatky v obsluze a kvalitě jídla, mnoho návštěvníků ocení útulnou atmosféru a příležitost strávit čas s rodinou a přáteli. Přijďte ochutnat místní speciality a užít si chvíle v této oblíbené restauraci.
Pokud vyžadujete upravit jakékoli informace, který/é považujete za neúplný týkající se tomto webu, prosíme, abyste nám předali zprávu, abychom to vyřešíme ihned. Předem děkujeme za spolupráci.
Zobrazeno od 41 do 60 z 70 přijatý(é) komentář(e).
Bohumil Kohout (14.06.25 15:13):
Valašská kyselica měla málo zelí, ale byla docela dobrá. Bramborové knedlíky v pohodě.
Emil Škorpil (11.06.25 23:18):
Tuhle "hospodu" znám již nějaký čas. Občas se tam stavíme na lovecké hody, taky někdy při Vánocích na Hostýně a občas i během léta. Dnes bylo posezení na loveckých hodách docela katastrofální. Byli tam dva "číšníci", jedna mladá "servírka" a jeden "číšník". Ten mladý kluk byl úplně mimo, asi jen brigádník. Na objednání jsme čekali 20 minut, několikrát se spletli, dělali zmatky, hádali se za barem. Po jídle nebyl nikdo u nás celých 40 minut, až nakonec přišla starší servírka a napravila to za ty neschopné brigádníky. Mladá slečna se snažila, ale ten kluk byl naprosto mimo, dělal hlouposti... prostě to nezvládali. Starší servírka nakonec ochotně objednala pití. Celkově to zkazila otřesná obsluha. Pan PHLAL (hlavní kuchař a provozní) měl jako vždy dobré jídlo, letos o něco lepší než minule. Nechápu ale, proč neměli na takovou akci s plným pohostinstvím kvalifikovanější personál. Posezení v této "hospodě" nenadchne, ale ani neurazí! I když dnes byla katastrofa kvůli těm mladým, tak je stále fajn zajít na lovecké hody, není žádný zázrak, ale ani katastrofa. Měli by se zlepšit a líto mi je starší servírky, která tam tvrdě pracuje a kvůli špatné obsluze kazí celkový dojem.
Lucie Jelínek (11.06.25 22:53):
Přišel jsi na Svatý Hostýn a chtěl bys si dát něco k jídlu, skoro jako doma a za rozumné ceny? Tak se zajeď na oběd dolů do Penzionu Ovčárna!
Martina Kubíčková (06.06.25 22:20):
Vyhnout se obloukem tomuhle místu. S rodinou jsme chtěli navštívit restauraci, na kterou nás upozornila cedule, že je otevřená. Ale bylo nám neodpovědným způsobem řečeno, že je zavřená, a cituji "kvůli nám se vydrhnutá kuchyň otvírat nebude". Za námi skupinka dalších turistů tedy zvolila jiné místo, tzv. Zahájku v Bystřici, a nemohli jsme udělat lépe. Majitel penzionu Ovčárna by si měl lépe vychovat personál, který byl bezdůvodně hrubý, zbytečně odrážejí zákazníky.
Gabriela Kratochvíl (06.06.25 0:28):
Pane Kratochvilova a zbytek týmu jsou velmi ochotní a skvěle obsluhují jídlo, skvělá zkušenost! 😝
Božena Jelínek (05.06.25 12:05):
Luxusní svíčková, lepší jsem ještě neochutnal. Příjemná obsluha, ten mladý číšník mě zaujal.
Bohumil Kubíková (05.06.25 1:41):
Taková česká restaurace, to nám moc chutnalo a pivo bylo taky supr. Nemám co vytknout 😉
Zdeňka Kolář (04.06.25 5:07):
Cenově přijatelné jídlo, možnost platby kartou nad 200 Kč. Venkovní zahrádka je bez obsluhy, ale stačí si vybrat stůl, pamatovat si jeho číslo, zajít dovnitř a objednat si - jídlo následně přinesou. Jediné, co bych vytkla, byly tvrdé hranolky, přibližně polovinu porce jsem musela nechat.
Tereza Němec (03.06.25 15:44):
Dobrá kyselice je vše, co potřebujete k šťastnému výletu. Můj kočičák z fotky doporučuje. 9/10
Dana Kopecký (02.06.25 17:37):
Nenechte se odradit negativními pokryteckými recenzemi. Naše zkušenost je skvělá. Pan a paní majitelé jsou úžasní, přátelští lidé, kteří znají správný způsob vedení podniku a zacházení s hodnými hosty. Ještě jednou děkujeme za srdečné přivítání a skvělou snídani. Honza s Kubčou a Aleš s Kubíčkem a Elinkou.
Slávka Novotný (02.06.25 2:25):
Chci se s vámi podělit o velmi NEKOMFORTNÍ zážitek. Přišli jsme si dát jídlo, dvě maminky a 7 dětí, a samozřejmě většina dětí nedokončila celou porci, takže jsme některým dětem koupili jídlo napůl a požádali jsme obsluhu o 2 další talíře. Servírka nám však sdělila, že zaplatíme 20 korun navíc. Byla jsem v šoku a zeptala se "za co"? A dostala jsem odpověď: "No za ty další talíře!" Myslím si, že něco takového jsem v české restauraci ještě nezažila, pokud neberu v úvahu dravý kapitalismus. A to jsme tam maminky na mateřské nechaly skoro tisíc korun. Je to opravdu smutné.
Andrea Hájek (31.05.25 8:57):
Měli jsme skvělý oběd v české restauraci. Halušky, kuřecí řízek, svíčková, dančí guláš - vše výborné. Jen obsluha byla trochu pomalá, ale chápu, že brigádníci mohou být staršího věku. 👍
Denisa Král (31.05.25 3:11):
Pár chvil po našem příchodu nás obsluha zastavila a zeptala se, jestli už jsme se rozhodli. Zatím jsme však nedostali ani jídelní lístek. Jídla pro sedm lidí přišla s odstupem asi půl hodiny. Někteří již dojedli, než dostali jídlo ostatní. Co se jídla týče, tak bylo v pořádku. Chutnalo nám všem dobře.
Filip Kubišta (29.05.25 9:33):
Slušná restaurace, vaří klasická česká jídla, takže s tím počítej. Platební karty přijímají pouze nad 200 Kč, interiér není ten nejmodernější, ale jinak vše v pořádku.
Zdeněk Kolář (28.05.25 15:09):
Penzion leží v krásném prostředí, nabídka jídel bohatá, porce dostatečné, obsluha trošku chaotická.
Michaela Šulc (28.05.25 5:27):
Jídlo bylo opravdu výborné a chtěl bych poděkovat za ně. Myslím si, že tento podnik by mohl mít lepší organizaci práce, rozdělení úkolů a také trochu přívětivější přístup k hostům od vedoucího. Přeji hodně úspěchů🙏 …
Lukáš Kubík (27.05.25 11:04):
Jídlo úžasné, obrovské porce, milá a usmívavá obsluha... a to vše v krásném prostředí. Určitě brzy zase přijdu. 👍👍
Milada Kubíčková (27.05.25 2:47):
V případě, že se ocitnete v nouzi, doporučuji si předem rozmyslet, co si objednáte v této restauraci. Spíše bych se vyhnul a jen pokochal pěknou přírodou kolem. Mě ani neříkejte, co všechno tu dávají za svíčkovou. Fuuj, fuuj.
Jiří Kubíček (26.05.25 23:12):
Porce a chuť jídla byly průměrné, prostředí působilo dost retro, obsluha byla usměvavá a příjemná. Dobré pivo Zubr.
Štěpán Kopecký (26.05.25 5:57):
No jo, už to není, jak to bývalo dřív. Ale pořád se to drží na slušné úrovni.